Szégyenletes antikommunista tobzódás a Kommunista.NET-en

Olvasóink értékelése:  / 7
ElégtelenKitűnő 

 

A Marxista.hu az alábbi közleményt tette közzé 2012. december 2-án:

Közlemény 2012. december 2. - Gépház, Hírek

"A provokatív és lejárató céllal létrehozott és működtetett kommunista.net oldalon az utóbbi időben tapasztalt újnyilas őrület miatt úgy döntöttünk, hogy a marxista.hu oldal cikkeinek másodközlését a kommunista.net oldalon a mai naptól még megfelelő hivatkozással sem engedélyezzük. Az oldalunk jobb alsó részében ezt jeleztük. A feltüntetett Creative Commons licensz korlátozása más weboldalakat nem érint."

 

Nos, az előzményekről.

A honlapot öt évvel ezelőtt hozta létre valamely szervezet, vagy valaki, immár egyre inkább bizonyosan, provokatív, lejárató szándékkal. A honlap R.J. tulajdona, állítólag ő egyedül finanszírozza, de ebben sem vagyok annyira biztos.

A honlap annak idején deklarált programja az volt, hogy "széles körben megismertesse a kommunisták álláspontját a közvéleménnyel, a különféle kommunista elméleteket vita alapján ütköztesse. Különösen fontosnak tartotta az Admin (R.J., red, bors), hogy a jobb- és szélsőjobb vélemények is teret kapjanak - amennyiben azok konstruktív vitákra alkalmasak"

Személy szerint én úgy 2009 elején kapcsolódtam be a honlap munkájába, nemcsak mint aktív kommentelő, hanem számos cikket, blogot, hírt tettem be, hogy a kommunisták programja a szélesebb olvasó kör előtt is világos, egyértelmű legyen.

Azonban ekkortájt elindult egy olyan folyamat, amely végül is azt eredményezte, hogy idáig fajultak a dolgok. A lap egyre inkább az MKMP szektás-dogmatikus szócsövévé vált, nyíltan uszítanak az MMP 2006 ellen, azokat "MSZP-bérencnek, Bajnai, Gyurcsány híveknek" állítva be.

Megjelentek fasiszta, náci, nyilas, irredenta kommentelők, akik ellen - nagyképűség vádja ne érjen - hősies harcot vívtunk - néhányan. Eluralkodott a személyes gyűlölködés, az egymás nicknevei mögé való kukucskálás, az "anyázás" különféle formái.

Ha bekerült egy kommunista cikk, annak rögtön az MKMP-nek tulajdonított cáfolatokkal estek neki. Eluralkodott a Thürmer-imádat, Vajnai ördögszarvakat és patákat kapott, és a populista szociál-demagógia különféle megnyilvánulásai.

 

A honlapon rendszeresen publikáló - és magas tudományos igényességgel bíró - neves marxista közgazdaság professzort, valamint azokat, akik osztoztak véleményével - árulóknak, burzsujoknak, sőt a legutóbbi napokban már egyenesen náciknak nevezték. Engem személy szerint több alkalommal kitiltottak a honlapról - amit személyesen a honlap paranoiás, skizofrén tulajdonosa intézett.

Többen maguktól otthagyták a honlapot, de mivel a remény hal meg utoljára - mindig megpróbálkoztunk a honlap tényleges kommunista jellegét kihangsúlyozni.

Azonban, úgy látszik, tényleg kezd igazuk lenni azoknak, akik már az első időkben is szándékosan provokatív célból létrehozott honlapnak tartották a Kommunista.NET-et. A honlap tulajdonosát többször felszólították, hogy nyilatkozzon arról, hogy ki, vagy kik állnak a háttérben, de erre választ soha nem kaptunk.

Maga az Admin a fő gyakorlója annak a megengedhetetlen, egy kommunista honlapra nem illő, gyalázkodó, fasisztoid, populista-demagóg megnyilvánulásoknak, a kommunista hozzászólók személyének gyalázkodásának, személyes adatainak kiadásának, csürhézésnek és obszcén kifejezések használatának.

A magam részéről valószínűleg befejezem az ott végzett tevékenységemet, és időmet, energiámat többek között pl. a MEBAL keretében szeretném kifejteni.

Egy gyöngyszem a lap adminjának böffeneteiből:

."Ti idióták mégekkorát mellélőni?!

Vendég, 2012, december 2 - 19:20

holnapra lesz a Jobbiknak plusz 4-5%-a. Aztán idővel a Fidesz is elkussol, ti ÖNZŐ-IRIGY IDIÓTÁK!

Még 2 ilyen magaslabda, aztán tök mindegy mit hisztiztek költözhettek Izraelba.

Biztosan kurvára megterhelő lenne, ha nem az életetekért jajveszékelnétek, hanem a sok elesett emberért.. tudjátok, a másik emberért!

Bors".

Szép, "kommunista" vélemény, ugye? Mellesleg az Admin a szöveg szerint hatalmas általános emberi műveltséggel is rendelkezik, és magyar nyelvtani ismeretei is kimagaslóak.

(http://www.kommunista.net/hir/jobbik-az-orszag-valos-problemaja-nem-a-sarga-csillag-hanem-a-sarga-csekk#comment-54731)

Tovaris.

Kiegészítő információk